ART & DESIGN

Art & Design on konseptisuunnitteluun ja tapahtumien vastuullisuusstartegioihin keskittyvä palvelu..

STARTUP HOUSE PLATFORM6, TAMPERE

20.1.2021

3D-mallinnus uudesta työskentely- ja kohtaamistilasta.

Art and Designin suunnittelema Startup House Platform6
rakentuu tällä viikolla Tampereelle. Ensimmäisen kerroksen kaikille avoimen kohtaamis- ja työskentelytilan, sekä sen innovatiivisesti kierrätysmateriaaleja sisutuksessa hyödyntävästä suunnittelusta vastaa Jenni Kääriäinen.

Platform6 on Tampereen keskustassa lokakuussa 2020 avattu start up -yhteisöjen uusi keskus.

ASDAMA HEL (Assembly of Dark Matter Helsinki)
Photo credits: Jesse Kämäräinen | haje.fi

ASDAMA HEL (Assembly of Dark Matter Helsinki)
30.4.-24.5.2020

Tuska Art & Designin käynnistämä yhteisöllistävä taideprojekti kutsui ihmiset käsittelemään tunteitaan taiteen ja käsitöiden kautta. ASDAMA HEL -monumentti rakennettiin Helsingn Suvilahteen ihmisten sinne viemistä esineistä ja poltettiin lopulta roviona pimeiden ajatusten kollektiivisen käsittelemisen merkiksi. 

Yhteisöllinen ASDAMA HEL (Assembly of Dark Matter – Helsinki) -teos vastaa poikkeuksellisten aikojen korostamaan tarpeeseen kokea yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tehdä yhdessä merkityksellisiä asioita. Ihmiset eivät voi kokoontua, mutta ajatukset, ideat ja esineet voivat.

”Joskus voi olla hyväksi polttaa kuona-aines pois ajatuksista ja mielestä. ASDAMA HEL antaa siihen konkreettisen mahdollisuuden. Haastamme ihmisiä luovuuteen ja rohkeuteen käsitellä yksinäisyyttä, pelkoa, turhautumista ja tuskaa vapaasti yhteisönä”, Tuska Art & Designin ja Tuska-festivaalin pääsuunnittelija Jenni Kääriäinen kertoo.

Installaation polttaminen on kunnianosoitus elämän herkkyydelle ja asioiden hetkelliselle luonteelle.

”Pimeydestä kumpuava maailma on kuitenkin hyvä jättää jossain vaiheessa myös taakse: ASDAMAssa se haihtuu savuna ilmaan, jotta voisimme helpommin jatkaa matkaa. Ehkä jossain toisessa paikassa, ajassa ja tilanteessa ASDAMAa kaivataan taas uusien asioiden äärelle”, Kääriäinen pohtii.

Photo credits: Jesse Kämäräinen | haje.fi
Photo credits: Jesse Kämäräinen | haje.fi
Photo credits: Jesse Kämäräinen | haje.fi
BLACK DINING
Black Dining
Tuska-festivaali 2019

YHTEYSTIEDOT | TUSKA ART & DESIGN

Jenni Kääriäinen
jenni@fme.fi